ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Campionatul Muntilor Apuseni 2014 - competitia medaliata anul trecut de UEFA, cu medalia de argint, pentru dezvoltarea fotbalului de bază - a ajuns la editia a V-a. Sedinta de lucru va avea loc la Bistra, joi - 19 iunie 2014, la ora 16.00 Imprimare Email

IMG 3972Campionatul Munților Apuseni - fotbal pe teren redus, pentru zona rurală, a ajuns la ediția cu numărul 5! Reprezentanții primăriilor, din zona pentru care este adresată această competiție, sunt invitați să participe la ședința de lucru ce va avea loc la Bistra, Pensiunea Ela & Cătă, joi - 19 iunie, de la ora 16.00!

Competiția respectivă a debutat în anul 2010 doar la nivel de seniori, adică cu jucători având vârsta cuprinsă (conform regulamentului stabilit împreună cu reprezentanții echipelor) între 15 și 45 de ani, dar cu maxim 2 jucători în teren (la un moment dat al jocului) peste 35 de ani ! Au participat la prima ediție 16 echipe de seniori, iar cei cu care am început acest frumos proiect au fost din: Almașu Mare, Arieșeni, Avram Iancu,  Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Horea, Lupșa, Mogoș, Ocoliș, Poiana Vadului, Roșia Montană, Sălciua, Sohodol, Vadu Moților și Vidra.

După prima ediție, a debutat și campionatul copiilor (jucători între 10 și 15 ani), așa că am avut satisfacția nu doar de a dubla numărul de participanți, dar din ediția a II-a au fost înscrise 18 echipe de copii și 18 echipe de seniori, venind în plus echipele de la Albac și Poșaga! În al treilea an (2012, fiind anul remarcat și de UEFA ca proiect de dezvoltare) am ajuns la 19 echipe de copii și 19 echipe de seniori - cu aproximație 500 de jucători participanți - Gârda de Sus participând și ea, la ambele competiții!

”Am crescut frumos” ... nu doar ca număr de participanți la competiția Munților Apuseni (care se derulează în perioada lunilor iulie-august), dar mai ales și ca număr de terenuri sintetice, de dimensiuni reduse, construite în zona respectivă! Am plecat în primul an, cu jocuri organizate pe trei terenuri: Bistra, Ciuruleasa și Horea! Între timp am ajuns la 10 terenuri sintetice construite, sau modernizate în zonă .... Avram Iancu, Cărpeniș, Lupșa, Ocoliș, Sălciua, Sohodol fiind deja folosite de iubitorii de fotbal din zonă, iar Vadu Moților pregătindu-se de construcție. Mai mult decât atât, trebuie remarcată și preocuparea celor care au construit terenuri sintetice în zonă, ca pe lângă teren să existe și anexele necesare ... vestiare, tribune, Bistra fiind ultimul exemplu, deoarece la începutul anului a fost aprobată suma necesară pentru construirea unei tribune acoperite, iar lucrările sunt în stadiul de finalizare, astfel ca la ediția a V-a și la sărbătoarea comunei Bistra (week-end-ul 5-6 iulie) terenul sintetic să vă ”îmbie” la spectacolul fotbalistic !!!

Ediția a V-a va debuta - așa cum ne-am obișnuit, ca și tradiție - odată cu zilele comunei Bistra (adică în week-end-ul 5-6 iulie 2014, dar până atunci așteptăm reprezentanții primăriilor din zona rurală a Munților Apuseni la ședința de lucru, ce va avea loc la Bistra, joi -19 iunie 2014, orele 16.00, cu această ocazie având loc și tragerea la sorți, pentru stabilirea grupelor ediției care așteaptă să înceapă!