ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Etapa 1 Imprimare Email

În prima etapă a Cupei României, au fost înscrise toate echipele de Liga a 5-a (26 de echipe), cu excepţia celor 3 echipe "satelit", care conform Art. 30.1.2 din ROAF: "În situația cluburilor cu mai multe echipe, în cadrul competiției Cupa României începând cu sezonul 2017/2018 poate participa doar echipa de categorie superioară a clubului". Împerecherea echipelor s-a efectuat după criteriul geografic și valoric.

Echipele care vor juca în prima etapă de duminică 26 august 2018, sunt:

Ora 10:00

AS Crăciunelul de Jos 3-2 CS Spicul Bucerdea

CS Progresul Fărău 0-9 CS Inter Unirea

Ora 11:00

AS Voința Teiuș 1-2 AS Voința Beldiu

Ora 18:00

AFC Viitorul Răhău 1-1 (3-4 dldd) AFC Pianu 2016

AS Sportul Livezile 1-1 (4-5 dldd) CS Arieșul Apuseni Baia de Arieș

AS Mureșul Gâmbaș 2-5 ACS Băgău

AS Șoimii Ciumbrud 2-2 (6-5 dldd) AFC Lopadea Nouă

CS Perfomanța Ighiu 2004 5-0 CS Cuprirom Abrud

AS Hidromecanica Șugag 12-0 AS Inter Ciugud

CS Universitatea Alba Iulia 4-1 AS Limbenii Limba

AS Pănade 0-2 AS Tineretul Șona 

AS Viitorul Biia 2-3 AS Gaz Metan Valea Lungă

AS Târnavele Tiur se califică direct în etapa a II-a.

  • Cele 13 echipe calificate, se vor împerechea geografic și valoric, urmând ca una dintre ele să fie calificată direct în etapa a III-a, prin tragere la sorți. Astfel vom avea 12 echipe de liga a V-a, care vor juca în etapa a doua a Cupei României, ce va avea loc miercuri 19 septembrie 2018. 
  • Cele 6 echipe calificate în etapa a III-a, plus echipa calificată în urma tragerii la sorți, se vor alătura celor 3 echipe de liga a IV-a (CS Navobi, AFC Micești și AS Dacia Mihalț), etapa a III-a urmând să se dispute în 25 octombrie 2018 (joi). Celor 5 echipe calificate din etapa a III-a, li se vor alătura celelalte 11 echipe de liga a IV-a, care vor disputa jocurile din optimile de finală în  anul 2019.

Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, considerate a fi organizatoare de joc. Ora şi ziua de disputare a jocurilor, pot fi modificate cu acordul ambelor echipe, prin cerere scrisă depusă la sediul AJF Alba, până miercuri 22 august 2018, pentru prima etapă a Cupei.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgență din 21.08.2018, în faza județeană a Cupei României, în situația în care după consumarea celor 90 de minute de joc regulamentare, rezultatul este egal, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, fără a se mai disputa cele două reprize de 15 minute.

S-a luat această decizie, deoarece jocurile din Cupa României se dispută în zile lucrătoare (cu excepția primei etape), iar prin decizia de a elimina cele două reprize de prelungiri, jocul se poate programa cu 30 de minute mai târziu, iar efortul jucătorilor în caz de egalitate era prea mare, în situația în care vorbim de fotbal amator.

ATENŢIE: În faza judeţeană a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maxim 4 (patru) înlocuiri de jucători pe toată durata jocului, tot 4 fiind şi numărul maxim de jucători care poate fi trimis în acelaşi timp, de fiecare echipă la încălzire !!!

Recomandarea este ca încălzirea jucătorilor înlocuitori, să se facă în spatele asistentului 1, ca urmare a modificărilor aduse Legilor Jocului.

Echipele sunt obligate să folosească cel puţin un jucător născut după 01.01.1998, atunci când se întâlnesc echipe de liga a IV-a și 1 jucător născut după 01.01.1996, atunci când se întâlnesc echipe de liga a V-a. Dacă echipele vor fi din eşalon diferit (liga a IV-a cu liga a V-a), se va aplica regula de la liga a V-a. 

Dacă acesta este eliminat din teren (cartonaș roșu), echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător care sa indeplineasca conditiile respective.

IMPORTANT !!!

* În data de 25 august 2015, a avut loc ședința Comitetului Executiv de Urgență a Federației Române de Fotbal, astfel s-a hotărât ca: "În competițiile de seniori în cadrul cărora se utilizează și jucători juniori (născuţi în anul 2000 şi mai tineri), identificarea acestora se va face pe baza carnetului de legitimare", conform punctului 9, din hotărârea comitetului de urgență. Toate decizile pot fi citite AICI.

Astfel, în competițiile de seniori, jucătorii juniori nu vor mai fi obligați să prezinte decât carnetul de legitimare (fără carte de identitate sau pașaport în copie sau original, cum era prevăzut în ROAF, la articolul 49, alin.1, teza finală).

În ședința Biroului Executiv a Asociației Județene de Fotbal Alba, din data de 07.08.2015, s-au hotărât următoarele:

1. Costurile baremurilor de arbitraj și observare în cadrul Cupei României, vor fi suportate în mod egal de către ambele echipe, conform art. 30 alin.13 din R.O.A.F., iar asistența medicală se va asigura de către echipa organizatoare (gazdă);

2. Începând cu faza sferturilor de finală a Cupei României - faza județeană-, baremurile de arbitraj și observare vor fi aceleași cu baremurile de la Liga a IV-a, iar până la faza optimilor de finală -inclusiv-, se va achita baremul aferent ligii din care face parte echipa considerată organizatoare (gazdă);

3. Conform articolului 30 alin. 15 din R.O.A.F. : "Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă".

Prima etapă a Ligii a IV-a, va avea loc în weekend-ul 25-26 august, urmând ca în 1-septembrie 2018 să se desfășoare prima etapă a campionatului Ligii a V-a (seria 1 și seria 2), ediţia 2018-2019.

 

Competitii 2024-2025