ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente
Regulament Cupa Satelor Imprimare Email

REGULAMENT

CUPA SATELOR

PARTICIPANTI

Participă echipele de copii născuţi dupa 01.01.2006 - U13, ale satelor si comunelor din Romania.O comună poate participa cu mai multe echipe.

Echipele participante sunt obligate să respecte in totalitate urmatoarele prevederi:

1.jucatorii sa aiba domiciliul in localitatea care se inscrie in competitie

2.inscrierea se face pe baza formularului de inscriere, vizat de primarie.

3.la formularul de inscriere vor fi atasate copii dupa certificatele de nastere ale jucatorilor inscrisi.

4.toti jucatorii au obligatia prezentarii vizei de apt medical pentru efort.

5.jucatorii vor trebui sa prezinte in ziua meciului carnetul de elev vizat la zi.

6.echipele organizatoare raspund de ordinea si securitatea participantilor la competitiile organizate de catre AJF/FRF. AJF/FRF nu pot fi facute raspunzatoare de nici o accidentare suportata de un jucator oficial sau suporter, de nici o paguba suferita de catre o persoana fizica sau de echipa participantă.

7.Se califica in etapele superioare ale competitiei echipele campioane de judet.

8.Primariile cu echipele calificate din etapa judeteana care vor sa organizeze etapa regionala trebuie sa trimita cererile pentru organizarea turneelor regional pana la data sedintei tehnice de organizare din data de 28-03-2019.

SISTEM DE DESFASURARE

Se va juca stil turneu, fiecare cu fiecare. O echipă din fiecare grupă va organiza faza grupelor, locația fiind stabilită de către AJF Alba, în funcție de solicitările echipelor, de a organiza. Castigatoarele celor 4 grupe, se vor intalni intr-un turneu final pentru desemnarea castigatoarei judetene. 

Locul 1 din grupa A - Locul 1 din grupa C (semifinala 1)

Locul 1 din grupa B - Locul 1 din grupa D (semifinala 2)

Finala Mică - învinsă semifinala 1 - învinsă semifinala 2

Finala Mare - câștigătoare semifinala 1 - câștigătoare semifinala 2

Locația și data desfășurării turneului final, se va comunica în timp util.

DREPTUL DE JOC, NUMARUL JUCATORILOR SI DURATA JOCULUI

Au drept de joc in Cupa Satelor la Fotbal Editia 2018-2019 jucatorii nascuti in anul 2006 si mai tineri si maximum 3 jucatoare (fete) nascute in anul 2004 si mai tinere. Identificarea jucatorilor se face pe baza carnetului de elev vizat la zi, copii dupa certificatele de nastere atasate tabelului de inscriere vizat de primarie.

Un joc se disputa intre doua echipe compuse fiecare din 9 jucatori, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 30 minute (fara prelungiri), impartit in doua reprize egale a cate 15 minute, iar pauza nu va depasi 5 minute.Numarul inlocuirilor intr-un joc este nelimitat. Schimbarile se pot efectua cand mingea este in afara jocului.Un jucator care a fost schimbat poate reintra in teren inlocuind alt jucator.

Un jucator care a primit doua avertismente pe parcursul aceluiasi joc va fi eliminate de pe terenul de joc pierzandu-si dreptul de a juca doar in acea partida.

Un jucator care a primit cartonas rosu va fi eliminate de pe teren si nu va mai putea fi folosit la jocul respectiv.Jucatorul eliminate poate fi inlocuit dupa o perioada de 2 minute, timp in care echipa acestuia va juca cu un jucator mai putin, cu exceptia situatiei in care echipa in inferioritate numerica primeste gol, moment in care isi poate complete numarul de jucatori.

DIMENSIUNILE TERENULUI SI A PORTILOR DE FOTBAL, MINGEA.

Lungime: 70m; Latime:50m

Careul: 12m de la linia de poarta in interiorul terenului;30m linia paralela cu linia de poarta

Dimensiunea portilor:distant intre stalpi 5m; inaltimea portilor 2m

Suprafata terenului de joc:Terenul de joc trebuie sa fie o suprafata de joc in totalitate naturala/artificial.

Pe parcursul competitiei se vor folosi mingi NR. 4

REGULAMENTUL DE DESFASURARE A JOCULUI

Echipamentul de joc este obligatoriu.Aparatorile pentru tibie sunt obligatorii.

Inlocuiri de jucatori: Pe raportul de arbitraj se pot trece 14  jucatori, 9 titulari si maxim 5 jucatori de rezerva.La fazele superioare ale competitiei se pot trece pe raportul de arbitraj maxim 16 jucatori.Schimbarile se pot efectua cand mingea este in afara jocului.Un jucator care a fost schimbat poate reintra in teren inlocuind alt jucator.Numarul schimbarilor este nelimitat.

Oricare dintre jucătorii de rezervă poate înlocui portarul avându-se în vedere următoarele condiţii:

a)    arbitrul trebuie informat înainte de efectuarea înlocuirii;

b)    schimbarea poate fi făcută numai când jocul este întrerupt;

c)    jucătorul de rezervă care a înlocuit portarul trebuie să poarte un tricou care să-l deosebească de toţi ceilalţi jucători;

Portarul: Mingiile ieşite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mana. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul opreşte jocul şi dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar.

Arbitrul - Fiecare joc este condus de câte doi arbitri (principal, rezerva) care au autoritate

deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilor cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

Lovitura de începere - Fiecare echipă se găseşte în jumătatea proprie de teren. Oponenţii echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanţă de cel puţin 5m de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct după fluierul de începere.

Aruncarea de la margine, cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depăşeşte în întregime linia de margine,pe sol sau în aer.

 Offside - Un jucător se află în poziţie afară din joc atunci când depăşeşte linia care delimitează jumătatea terenului şi este mai aproape de linia porţii adverse decât mingea cât şi de penultimul adversar.

Lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porţii şi la distanţă egală de stâlpii porţii.

Lovitura de colţ se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colţ al suprafeţei de joc.

Lovitura liberă directă si indirecta se execută din locul unde s-a comis infracţiunea. Adversarii trebuie să se afle la o distanţă de minimum 5 m faţă de minge.

DISPOZITII FINALE

Dreptul de proprietate al FRF asupra competiţiei:Cupa Satelor la Fotbal se dispută în conformitate cu dispoziţiile prevăzute în ROAF, ediţia 2018, iar situaţiile neprevăzute vor fi soluţionate într-o manieră definitivă şi irevocabilă de Comisia de Disciplină şi Etică a AJF.

"FRF este proprietara drepturilor de exploatare a competiţiilor pe care le organizează. Toate jocurile organizate în cadrul competiţiilor oficiale de juniori nu pot fi difuzate audiovizual (televiziune, telefonie mobilă, internet etc.) fără acordul FRF." Drepturile de exploatare a jocurilor din cadrul campionatelor oficiale nu se pot efectua fără consimţământul prealabil şi expres al AJF.

NOTĂ: Datele de desfăşurare a etapelor pot fi modificate în funcţie de jocurile echipelor naţionale sau de examenele MEC şi structura anului şcolar 2018 - 2019.

Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispoziţiile Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 şi a altor norme specifice activităţii competiţionale, după caz.

Dacă există omisiuni în acest regulament, organismele de luare a deciziei vor lua hotărârea în concordanţă cu prevederile regulamentelor FRF în vigoare.

Regulamentul FRF și documentele necesare, le puteți descărca de AICI.

 
Juniori U-9 (F) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

- Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori F (U-9)” ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2010 și mai tineri și maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2008 și mai tinere. Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatului de naştere în copie xerox. Pentru a se putea legitima, copiii trebuie să aibă 7 ani împliniți conform ROAF. Prin excepție, la această competiție se aprobă ca jucătorii care nu au împlinit 7 ani, să joace pe baza adeverinței medicale, a carnetului de elev sau alt act cu poză (în original sau copie color) și a copiei după certificatul de naștere.

- Programul îl puteți vedea AICI.

- Participă 12 echipe: ACS Juniorul Aiud, ACS Juniorul Aiud 2, AS Unirea Juniors Alba Iulia, AS Unirea Juniors Alba Iulia 2, CS Navobi Alba Iulia, CS Navobi Alba Iulia 2, CSM Unirea Alba Iulia, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, CSO Cugir, CS Olimpia Aiud, ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei, AFC Kinder Alba Iulia și ACS GT Sport Alba Iulia (în anul 2019).

- Jocurile se dispută duminica, în săptămâna în care NU se dispută Interliga Națională.

- Într-o etapă se vor desfășura 2 jocuri.

- Fiecare echipă va avea un antrenor cu minim licența C - UEFA.

- Pe parcursul competiției se vor folosi mingi de fotbal numărul 4.

- Apărătorile sunt obligatorii.

- Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 5 jucători (4+1), dintre care unul este portar.

- Durata unui joc este de 30 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 15 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute.

- Echipele sunt rugate să discute cu adversarii, în prealabil, pentru a stabili ce culoare au la echipamentul în care vor disputa jocul, sau să aibă la ele două rânduri de echipament, de culori diferite.

Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

DIMENSIUNILE TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL: Lungime - 40 m; lățime 20 m; Careul - 6 m de la linia de poartă în interiorul terenului; 9 m linia paralelă cu linia de poartă; Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 3 m; înălțimea porților 2 m.

- Jocul nu poate începe sau continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 3 jucători, dacă prezintă înaintea începerii jocului un număr mai mic de 3 jucători cu drept de joc, sau în urma eliminării ori accidentării acestora pe parcursul jocului, urmând să piardă jocul prin forfait, sau cu scorul de pe teren, dacă acesta era mai mare pentru echipa adversă, în momentul opririi jocului.

- O excepție referitoare la regula celor 36 de ore între două jocuri de juniori, va fi la juniorii D și E și F, care au drept de joc la mai puțin de 36 de ore, dar jocurile să aibă loc în zile diferite. Portarii pot juca și în aceeași zi două jocuri. O altă excepție este la juniorii F - U 9, unde se dispută tip turneu, jucătorii putând juca două jocuri într-o zi.

- Un jucător care a primit două avertismente (CG) pe parcursul aceluiași joc, va fi eliminat din incinta terenului, pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării din două cartonașe galbene la juniorii U-10 (F), nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Acesta va putea fi înlocuit cu un jucător înlocuitor, după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. 

- Un jucător care a primit cartonaș roșu direct va fi eliminat din incinta terenului, pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării directe, la juniorii U-9 (F), nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Acesta va putea fi înlocuit cu un jucător înlocuitor, după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. Se va reține carnetul unui jucător care comite o faptă reprobabilă (injurii, scuipare, comportare violentă, etc.) și se va analiza în cadrul comisiei de disciplină numărul etapelor de suspendare și penalitatea sportivă.

PortarulMingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, atât cu mâna cât și cu piciorul cu condiția ca mingea să nu depășească jumătatea terenului, înainte ca aceasta să fie atinsă în prealabil de un jucător aflat în jumătatea de teren a portarului care execută sau înainte să atingă suprafața de joc în jumătatea de teren a portarului executant. Practic, dacă mingea este trimisă direct în jumătatea adversă (fără să atingă pământul în propria jumătate sau un jucător aflat în jumătatea de teren a executantului), arbitrul va dispune repetarea procedeului de repunere a mingii în joc.

Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar. 

Dacă după părerea arbitrului, portarul repune intenționat în mod repetat greșit, cu scopul de a se repeta repunerea, acesta îl poate sancționa cu cartonaș galben, pentru întârzierea reluării jocului.

Arbitrul - Fiecare joc este condus de un singur arbitru, care are autoritate deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilui cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

Pentru a încuraja jocul combinativ se vor aplica următoarele reguli: 

NU se poate marca gol direct din propria jumătate de teren.

Lovitura de începere sau reluare a jocului după înscrierea unui gol ori la începutul celei de-a doua reprize - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Adversarii echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m de minge, până când aceasta este în joc.

Nu se poate șuta sau centra din propria jumătate de teren direct în careul advers.

Un gol NU poate fi marcat direct din lovitură de începere sau reluare a jocului după înscrierea unui gol ori din lovitura de reluare a jocului la începutul celei de-a doua reprize.

Abaterea de la regulile de mai sus menționate se va sancționa cu lovitură liberă indirectă pentru echipa adversă (aflată în apărare) din orice punct al suprafeței de poartă.

Dacă mingea depăşeşte în totalitate linia de margine pe sol sau în aer, aceasta se repune în joc cu piciorul (în momentul repunerii mingea trebuie să fie nemișcată, pe sol, în exteriorul liniei de margine). În urma executării acestor lovituri mingea nu va putea fi transmisă în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse. Transmiterea mingii în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse se va sancționa cu lovitură liberă indirectă în favoarea echipei adverse ce va fi executată din suprafața de pedeapsă în care a fost transmisă mingea.

- Offside - NU există offside la această competiție.

Lovitura de pedeapsă - se execută dintr-un punct aflat la 7 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

Lovitura de colț - se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

Lovitura liberă directă și indirectă - se execută din locul unde s-a comis abaterea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 metri față de minge.

- Baremul de arbitraj se va achita de către AJF Alba, în urma finanțării de la Consiliul Județean Alba.

- Fiecare echipă va achita 7,5 lei / joc pentru asistența medicală (15 lei / 2 jocuri).

- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.

 
Juniori U-10 (F) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

- Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori F (U10)” ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2009 și mai tineri și maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2007 și mai tinere. Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatului de naştere în copie xerox. Pentru a se putea legitima, copiii trebuie să aibă 7 ani împliniți conform ROAF. Prin excepție, la această competiție se aprobă ca jucătorii care nu au împlinit 7 ani, să joace pe baza adeverinței medicale, a carnetului de elev sau alt act cu poză (în original sau copie color) și a copiei după certificatul de naștere.

- Participă 8 echipe: CS Navobi Alba Iulia, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, ACS Juniorul Aiud, CS Olimpia Aiud, ACS Sebeș 2014, ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei, CSO Cugir, AS Unirea Juniors Alba Iulia și ACS GT Sport Alba Iulia (în anul 2019).

- Jocurile se dispută de regulă în zilele de sâmbătă între orele 10:00-14:00, la baza sportivă Winner's Țălnar Club, din localitatea Alba Iulia, conform programul care îl puteți vedea AICI

- Fiecare echipă va avea un antrenor cu minim licența C - UEFA.

- Pe parcursul competiției se vor folosi mingi de fotbal numărul 4.

- Aparătorile sunt obligatorii.

- Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 7 jucători, dintre care unul este portar.

- Durata unui joc este de 50 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 25 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute.

- Echipele sunt rugate să discute cu adversarii, în prealabil, pentru a stabili ce culoare au la echipamentul în care vor disputa jocul, sau să aibă la ele două rânduri de echipament, de culori diferite.

Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

DIMENSIUNILE TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL: Lungime - 60 m; lățime 40 m; Careul - 10m de la linia de poartă în interiorul terenului; 20m linia paralelă cu linia de poartă; Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților 2m (sau dimensiunile terenului de la baza sportivă Winner's Țălnar Club).

- Jocul nu poate începe sau continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 5 jucători, dacă prezintă înaintea începerii jocului un număr mai mic de 5 jucători cu drept de joc, sau în urma eliminării ori accidentării acestora pe parcursul jocului, urmând să piardă jocul prin forfait, sau cu scorul de pe teren, dacă acesta era mai mare pentru echipa adversă, în momentul opririi jocului.

- O excepție referitoare la regula celor 36 de ore între două jocuri de juniori, va fi la juniorii D și E și F, care au drept de joc la mai puțin de 36 de ore, dar jocurile să aibă loc în zile diferite. Portarii pot juca și în aceeași zi două jocuri.

- Un jucător care a primit două avertismente (CG) pe parcursul aceluiași joc, va fi eliminat din incinta terenului, pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării din două cartonașe galbene la juniorii U-10 (F), nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Acesta va putea fi înlocuit cu un jucător înlocuitor, după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. 

- Un jucător care a primit cartonaș roșu direct va fi eliminat din incinta terenului, pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării directe, numai la juniorii U-10 (F), nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Acesta va putea fi înlocuit cu un jucător înlocuitor, după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. Se va reține carnetul unui jucător care comite o faptă reprobabilă (injurii, scuipare, comportare violentă, etc.) și se va analiza în cadrul comisiei de disciplină numărul etapelor de suspendare și penalitatea sportivă.

PortarulMingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, atât cu mâna cât și cu piciorul cu condiția ca mingea să nu depășească jumătatea terenului, înainte ca aceasta să fie atinsă în prealabil de un jucător aflat în jumătatea de teren a portarului care execută sau înainte să atingă suprafața de joc în jumătatea de teren a portarului executant. Practic, dacă mingea este trimisă direct în jumătatea adversă (fără să atingă pământul în propria jumătate sau un jucător aflat în jumătatea de teren a executantului), arbitrul va dispune repetarea procedeului de repunere a mingii în joc.

Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar. 

Dacă după părerea arbitrului, portarul repune intenționat în mod repetat greșit, cu scopul de a se repeta repunerea, acesta îl poate sancționa cu cartonaș galben, pentru întârzierea reluării jocului.

- Arbitrul - Fiecare joc este condus de un singur arbitru, care are autoritate deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilui cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

Pentru a încuraja jocul combinativ se vor aplica următoarele reguli: 

1. NU se poate marca gol direct din propria jumătate de teren.

2. Lovitura de începere sau reluare a jocului după înscrierea unui gol ori la începutul celei de-a doua reprize - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Adversarii echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m de minge, până când aceasta este în joc.

Un gol NU poate fi marcat direct din lovitură de începere sau reluare a jocului după înscrierea unui gol ori din lovitura de reluare a jocului la începutul celei de-a doua reprize.

Abaterea de la regulile de mai sus menționate se va sancționa cu lovitură liberă indirectă pentru echipa adversă (aflată în apărare) din orice punct al suprafeței de poartă.

- Aruncarea de la margine - cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.

- Offside - Un jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia careului advers sau linia imaginară (în continuarea careului), dintre colțurile careului și benzile laterale ale terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar. În această situație nu sunt incluse brațele.

- Lovitura de pedeapsă - se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

- Lovitura de colț - se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

- Lovitura liberă directă și indirectă - se execută din locul unde s-a comis abaterea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 metri față de minge.

- Fiecare echipă va achita arbitrului taxa de 30 lei / joc (chirie teren și asistență medicală). Baremul de arbitraj se va achita de către AJF Alba, în urma finanțării de la Consiliul Județean Alba.

- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.

 
Juniori U-17 (B1) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-17 ”B1” nivel județean - EDIȚIA 2018/2019, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori îl puteți vedea AICI.

În ediția de campionat 2018-2019 s-au înscris un număr de 4 echipe (ACF Metalurgistul Cugir 1939, CSȘ Blaj, AFC Unirea 1924 Alba Iulia și CS Zlatna), care vor disputa 6 etape (tur-retur). Programul îl puteți vedea AICI.

Clasamentul la finalul campionatului, se va întocmi după următorul criteriu:

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la finalul campionatului, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;

- golaverajul mai bun în jocurile directe;

- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;

- numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și primite în toate jocurile din campionat);

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din campionat.

- dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit prin cumul de avertismente și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare.

* Baremul de arbitraj: 195 lei (Arbitru - 75, Arb. As. - 60x2 = 120)

**Sumele sunt brute, cu transportul inclus, iar arbitrii și observatorii se obligă conform legii să își achite taxele aferentă către stat.

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

Au drept de joc în ”Campionatul U17 Județean”, ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2002 și mai tineri.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 90 de minute, împărțit în două reprize egale a câte 45 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute.

La faza județeană se pot pe parcursul jocului se pot efectua 7 înlocuiri de jucători de către fiecare echipă (5 la fazele organizate de FRF).

Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului în original (la faza județeană se acceptă și Copie după CI).

Etapa I - CAMPIONATUL DE JUNIORI U17 Județean (septembrie 2018 - 2 iunie 2019)

Etapa locală a campionatului de JUNIORI U17 Județean este organizată de Asociațiile Județene de Fotbal pentru fiecare județ în parte.

Etapa II - ETAPA INTERJUDEȚEANĂ A CAMPIONATULUI DE JUNIORI U17 (06 – 09 iunie 2019)

Participă numai echipele câștigătoare ale campionatelor județene pentru juniorii U17, care vor disputa un joc eliminatoriu tur - retur. Tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor eliminatorii va fi efectuată în luna februarie 2019 de către Departamentul Competiții al FRF.

Criteriile care vor sta la baza tragerii la sorți vor fi următoarele: Stabilirea celor 7 regiuni: Regiunea 1: N - E: BC, BT, NT, IS, SV, VS; Regiunea 2: N - V: BH, BN, CJ, MM, SM, SJ; Regiunea 3: Centru: AB, BV, MS, CV, HR, SB; Regiunea 4: Vest: AR, CS, HD, TM, GJ, MH; Regiunea 5: S - V: DJ, OT, VL, AG, TR, DB; Regiunea 6: Sud: CL, GR, IL, B, IF, PH; Regiunea 7: S - E :BR, GL, TL, CT, BZ, VN.

Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz. Regulamentele pot fi văzute: AICI.

 
Juniori U-13 (D) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-13”D” nivel județean - EDIȚIA 2018/2019, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI.

În ediția de campionat 2018-2019 s-au înscris un număr de 20 echipe, care au fost împărțite în trei serii (seria 1: 6 echipe, seria 2: 6 echipe și seria 3: 8 echipe).

La juniori U-13 (D) clasamentul final se va întocmi după următorul criteriu:

Play Off - După terminarea turului și a returului din campionatul regular, se va întocmi clasamentul, iar primele 2 echipe din seria unu și seria doi și primele 4 echipe din seria 3, vor juca între ele (tur-retur) în Play Off încă 14 etape, pentru câștigarea campionatului, astfel vom avea clasamentul final pentru locurile 1-8.

Play-Out - Cele 12 echipe care vor rămâne în play Out, se vor împerechea în două serii a câte 6 echipe, care vor disputa jocurile tur-retur, pentru desemnarea câștigătoarei campionatului de juniori D-Play Out Seria 1 și 2.

Se va intra în Play Off și Play Out cu zero puncte, pentru a porni toate echipele cu aceeași șansă, indiferent de nivelul echipelor din seria din care fac parte, criteriile de departajare fiind cele prevăzute în ROAF 2018, rezultatele din campionatul regular nefiind luate în calcul la întocmirea clasamentului final din play off.

După terminarea campionatului regular, echipele din play-off vor fi împerecheate după sistemul Berger în 8 echipe, echipele vor primi la împerechere următoarele numere (locul I din seria 1: nr. 1; locul I din seria 2: nr. 2; locul I din seria 3: nr. 3; locul II din seria 1: nr. 4; locul II din seria 2: nr. 5; locul II din seria 3: nr. 6, șamd, același criteriu fiind folosit și la play-out).

În play-off și play-out se va păstra evidența cartonașelor galbene și roșii din campionatul regular.

Cluburile cu mai multe echipe înscrise, vor prezenta obligatoriu tabelul cu cei minim 11 jucători cu drept de joc DOAR la prima echipă, cu număr de înregistrare de la AJF Alba. Lista poate fi schimbată doar în perioada de transferuri și va fi anexată de arbitru doar la jocurile echipei a doua. În lipsa copiei după tabel, arbitrul nu va începe jocul, urmând ca echipa în culpă să piardă jocul prin forfait.

* Barem de arbitraj: 120 lei (2 x 60). Baremul este achitat integral de AJF Alba, în urma parteneriatului dintre AJF Alba și Consiliul Județean Alba.

** Sumele sunt brute, cu transportul inclus, iar arbitrii se obligă conform legii să își achite taxele aferente către stat.

AJF / FRF nu poate fi făcută răspunzătoare de nici o accidentare suportată de un jucător, oficial sau suporter, de nici o pagubă suferită de către o persoană fizică, un club sau asociație sportivă.

Fiecare echipă va avea un antrenor pe bancă cu minim licența C - UEFA.

Se califică în etapele superioare ale competiției, organizate de FRF, echipele campioane de județ (câte una pentru fiecare județ) și echipele clasate pe locul al doilea din campionatele județene unde la acest nivel de vârstă sunt înscrise minim 14 echipe (cu CIS - uri diferite). Numele echipelor calificate vor fi transmise, de către AJF - uri, la Comisia Centrală de Copii și Juniori până la data de 27 mai 2019 la adresa de mail sau la numărul de fax: 021- 302.91.75. Cluburile calificate din etapa județeană care vor să organizeze etapa zonală trebuie să trimită cererile pentru organizarea turneelor zonale până la data ședinței tehnice de organizare din data de 30 mai 2019.

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,

- golaverajul mai bun în jocurile directe,

- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din grupă, play out sau play off, în funcție de situație)

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din grupă, play out sau play off, în funcție de situație.

- Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit din două CG și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (campionat regular / play out / play out). Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori U13” ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2006 și mai tineri și maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2004 și mai tinere.

Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatul de naştere în copie xerox.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 9 jucători, dintre care unul este portar.

Durata unui joc este de 60 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 30 de minute, cu o pauză care nu va depăși 10 minute. Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

- Un jucător care a primit două avertismente pe parcursul aceluiași joc va fi eliminat din teren pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării din două cartonașe galbene la juniori U-13, nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

Un jucător care a primit cartonaș roșu direct va fi eliminat de pe teren și nu va mai putea fi folosit în jocul respectiv. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

În cazul eliminării directe (cartonaș roșu direct) ca urmare a unei fapte reprobabile (scuipare, lovire sau încercare de a lovi, injurii, etc), se va reține carnetul, iar Comisia de Disciplină va analiza cazul jucătorului, urmând să fie judecat în funcție de abaterea comisă, conform RD.

Jocul nu poate începe sau continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 6 jucători, în urma eliminării sau accidentării acestora, urmând să piardă jocul prin forfait, sau cu scorul de pe teren, dacă acesta era mai mare pentru echipa adversă, în momentul opririi jocului.

O excepție referitoare la regula celor 36 de ore între două jocuri de juniori, va fi la juniorii D, E, F, G, care au drept de joc la mai puțin de 36 de ore, dar jocurile să aibă loc în zile diferite.

DIMENSIUNILE TERENULUI ȘI A PORȚILOR DE FOTBAL:

Lungime - 70 m; lățime 50 m; Careul - 12m de la linia de poartă în interiorul terenului; 30m linia paralelă cu linia de poartă;

Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților m.

REGULILE JOCULUI ŞI DISPOZIŢIILE TEHNICE:

Pe parcursul competiției se vor folosi mingi numărul 4.

Aparătorile sunt obligatorii.

Înlocuiri de jucători - Pe raportul de arbitraj, la nivel județean, se pot trece 18 jucători, 9 titulari si maxim 9  jucători înlocuitori. Schimbările se pot efectua când mingea este în afara jocului. Un jucător care a fost schimbat poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Numărul schimbărilor într-un joc este nelimitat. Oricare dintre jucătorii de rezervă poate înlocui portarul avându-se în vedere următoarele condiții:

a) arbitrul trebuie informat înainte de efectuarea înlocuirii;

b) schimbarea poate fi făcută numai când jocul este întrerupt;

c) jucătorul de rezervă care a înlocuit portarul trebuie să poarte un tricou care să-l deosebească de toți ceilalți jucători;

Dacă în timpul efectuării unei schimbări jucătorul de rezervă intră în teren înainte ca jucătorul înlocuit să părăsească complet terenul:

a) Jocul este oprit;

b) Jocul se reia printr-o lovitură liberă indirectă executată de echipa adversă din locul unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii jocului. Dacă mingea se află în interiorul suprafeței de pedeapsă, lovitura liberă indirectă se execută de pe linia suprafeței de pedeapsă în locul cel mai apropiat unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii.

Portarul: Mingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, atât cu mâna cât și cu piciorul cu condiția ca mingea să nu depășească jumătatea terenului, înainte ca aceasta să fie atinsă în prealabil de un jucător aflat în jumătatea de teren a portarului care execută sau înainte să atingă suprafața de joc în jumătatea de teren a portarului executant. Practic, dacă mingea este trimisă direct în jumătatea adversă (fără să atingă pământul în propria jumătate sau un jucător aflat în jumătatea de teren a executantului), arbitrul va dispune repetarea procedeului de repunere a mingii în joc.

Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar. 

Dacă după părerea arbitrului, portarul repune intenționat în mod repetat greșit, cu scopul de a se repeta repunerea, acesta îl poate sancționa cu cartonaș galben, pentru întârzierea reluării jocului.

Arbitrul - Fiecare joc este condus de câte doi arbitri (principal, rezervă) care au autoritate deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilor cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

Lovitura de începere - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Oponenții echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m. de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct din lovitură de începere sau de reluare a jocului, după înscrierea unui gol, ori la reluarea jocului după pauză.

Aruncarea de la margine, cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.

Offside - Un jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia care delimitează jumătatea terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar.

Lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

Lovitura de colț se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

Lovitura liberă directă si indirecta - Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 m față de minge.

- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL