ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente
Regulament Cupa Satelor 2019-2020 Imprimare Email

Cupa Satelor

2019-2020

Ataşamente:
FişierMărime fişier
Descarcă acest fişier (Regulament Cupa Satelor 2019 -  2020.pdf)Regulament Cupa Satelor 2019 - 2020.pdf551 Kb
 
Juniori U-9 (G) - ediția 2019-2020 Imprimare Email

JUNIORI U9 (G)

Regulament

- Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori G (U-9)” ediția 2019 - 2020 jucătorii născuți în anul 2011 și mai tineri și maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2009 și mai tinere. Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatului de naştere în copie xerox. Pentru a se putea legitima, copiii trebuie să aibă 5 ani împliniți conform ROAF. Prin excepție, la această competiție se aprobă ca jucătorii care nu au împlinit 5 ani, să joace pe baza adeverinței medicale, a carnetului de elev sau alt act cu poză (în original sau copie color) și a copiei după certificatul de naștere.

- Programul îl puteți vedea AICI.

- Participă 12 echipe: ACS Juniorul Aiud, CS Zlatna, AS Unirea Juniors Alba Iulia, CSO Cugir, ACS Optimum Alba Iulia, ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei 1, ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei 2, ACS GT Sport Alba Iulia, ACS Sebeș 2014, AFC Kinder Teiuș, CS Navobi Alba Iulia și CS Olimpia Aiud.

- Jocurile se dispută duminica, în săptămâna în care NU se dispută Interliga Națională.

- Competiția se desfășoară după modelul Interligii Naționale, pe două terenuri concomitent, în aceeași locație.

- Locația se va schimba în fiecare etapă, pentru ca toate echipele care își manifestă dorința, să poată organiza o etapă acasă.

- Într-o etapă se vor desfășura 2 jocuri.

- Fiecare echipă va avea un antrenor cu minim licența C - UEFA.

- Pe parcursul competiției se vor folosi mingi de fotbal numărul 4.

- Apărătorile sunt obligatorii.

- Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 5 jucători (4+1), dintre care unul este portar.

- Durata unui joc este de 30 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 15 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute.

- Echipele sunt rugate să discute cu adversarii, în prealabil, pentru a stabili ce culoare au la echipamentul în care vor disputa jocul, sau să aibă la ele două rânduri de echipament, de culori diferite.

Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

DIMENSIUNILE TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL: 

Lungime - 40 m; lățime 20 m; 

Careul - 6 m de la linia de poartă în interiorul terenului; 9 m linia paralelă cu linia de poartă; 

Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 3 m; înălțimea porților 2 m.

- Jocul nu poate începe sau continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 3 jucători, dacă prezintă înaintea începerii jocului un număr mai mic de 3 jucători cu drept de joc, sau în urma eliminării ori accidentării acestora pe parcursul jocului, urmând să piardă jocul prin forfait, sau cu scorul de pe teren, dacă acesta era mai mare pentru echipa adversă, în momentul opririi jocului.

- O excepție referitoare la regula celor 36 de ore între două jocuri de juniori, va fi la juniorii D, E, F și G, care au drept de joc la mai puțin de 36 de ore, dar jocurile să aibă loc în zile diferite. Portarii pot juca și în aceeași zi două jocuri. O altă excepție este la juniorii G - U 9, unde se dispută tip turneu, jucătorii putând juca două jocuri într-o zi.

- Un jucător care a primit două avertismente (CG) pe parcursul aceluiași joc, va fi eliminat din incinta terenului, pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc următorul joc, astfel că în cazul eliminării din două cartonașe galbene la juniorii U-10 (G), nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Acesta va putea fi înlocuit cu un jucător înlocuitor, după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. 

- Un jucător care a primit cartonaș roșu direct va fi eliminat din incinta terenului, pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării directe, la juniorii U-9 (G), nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Acesta va putea fi înlocuit cu un jucător înlocuitor, după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. Se va reține carnetul unui jucător care comite o faptă reprobabilă (injurii, scuipare, comportare violentă, etc.) și se va analiza în cadrul comisiei de disciplină numărul etapelor de suspendare și penalitatea sportivă.

PortarulMingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, atât cu mâna cât și cu piciorul cu condiția ca mingea să nu depășească jumătatea terenului, înainte ca aceasta să fie atinsă în prealabil de un jucător aflat în jumătatea de teren a portarului care execută sau înainte să atingă suprafața de joc în jumătatea de teren a portarului executant. Practic, dacă mingea este trimisă direct în jumătatea adversă (fără să atingă pământul în propria jumătate sau un jucător aflat în jumătatea de teren a executantului), arbitrul va dispune repetarea procedeului de repunere a mingii în joc.

Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar. 

Dacă după părerea arbitrului, portarul repune intenționat în mod repetat greșit, cu scopul de a se repeta repunerea, acesta îl poate sancționa cu cartonaș galben, pentru întârzierea reluării jocului.

Arbitrul - Fiecare joc este condus de un singur arbitru, care are autoritate deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilui cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

Pentru a încuraja jocul combinativ se vor aplica următoarele reguli: 

NU se poate marca gol direct din propria jumătate de teren.

Lovitura de începere sau reluare a jocului după înscrierea unui gol ori la începutul celei de-a doua reprize - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Adversarii echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m de minge, până când aceasta este în joc.

Nu se poate șuta sau centra din propria jumătate de teren direct în careul advers, această abatere fiind sancționată cu LLI pentru echipa adversă din suprafața de poartă.

Un gol NU poate fi marcat direct din lovitură de începere sau reluare a jocului după înscrierea unui gol ori din lovitura de reluare a jocului la începutul celei de-a doua reprize.

Abaterea de la regulile de mai sus menționate se va sancționa cu lovitură liberă indirectă pentru echipa adversă (aflată în apărare) din orice punct al suprafeței de poartă.

Dacă mingea depăşeşte în totalitate linia de margine pe sol sau în aer, aceasta se repune în joc cu piciorul (în momentul repunerii mingea trebuie să fie nemișcată, pe sol, în exteriorul liniei de margine). În urma executării acestor lovituri mingea nu va putea fi transmisă în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse. Transmiterea mingii în interiorul suprafeței de pedeapsă adverse se va sancționa cu lovitură liberă indirectă în favoarea echipei adverse ce va fi executată din suprafața de pedeapsă în care a fost transmisă mingea.

- Offside - NU există offside la această competiție.

Lovitura de pedeapsă - se execută dintr-un punct aflat la 7 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

Lovitura de colț - se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

Lovitura liberă directă și indirectă - se execută din locul unde s-a comis abaterea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 metri față de minge.

- Baremul de arbitraj se va achita de către AJF Alba, în urma finanțării de la Consiliul Județean Alba.

- Fiecare echipă va achita 7,5 lei / joc pentru asistența medicală (15 lei / 2 jocuri).

- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.

 
Juniori U-10 (F) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

- Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori F (U10)” ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2009 și mai tineri și maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2007 și mai tinere. Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatului de naştere în copie xerox. Pentru a se putea legitima, copiii trebuie să aibă 7 ani împliniți conform ROAF. Prin excepție, la această competiție se aprobă ca jucătorii care nu au împlinit 7 ani, să joace pe baza adeverinței medicale, a carnetului de elev sau alt act cu poză (în original sau copie color) și a copiei după certificatul de naștere.

- Participă 8 echipe: CS Navobi Alba Iulia, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, ACS Juniorul Aiud, CS Olimpia Aiud, ACS Sebeș 2014, ACS Școala de Fotbal Valea Frumoasei, CSO Cugir, AS Unirea Juniors Alba Iulia și ACS GT Sport Alba Iulia (în anul 2019).

- Jocurile se dispută de regulă în zilele de sâmbătă între orele 10:00-14:00, la baza sportivă Winner's Țălnar Club, din localitatea Alba Iulia, conform programul care îl puteți vedea AICI

- Fiecare echipă va avea un antrenor cu minim licența C - UEFA.

- Pe parcursul competiției se vor folosi mingi de fotbal numărul 4.

- Aparătorile sunt obligatorii.

- Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 7 jucători, dintre care unul este portar.

- Durata unui joc este de 50 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 25 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute.

- Echipele sunt rugate să discute cu adversarii, în prealabil, pentru a stabili ce culoare au la echipamentul în care vor disputa jocul, sau să aibă la ele două rânduri de echipament, de culori diferite.

Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

DIMENSIUNILE TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL: Lungime - 60 m; lățime 40 m; Careul - 10m de la linia de poartă în interiorul terenului; 20m linia paralelă cu linia de poartă; Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților 2m (sau dimensiunile terenului de la baza sportivă Winner's Țălnar Club).

- Jocul nu poate începe sau continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 5 jucători, dacă prezintă înaintea începerii jocului un număr mai mic de 5 jucători cu drept de joc, sau în urma eliminării ori accidentării acestora pe parcursul jocului, urmând să piardă jocul prin forfait, sau cu scorul de pe teren, dacă acesta era mai mare pentru echipa adversă, în momentul opririi jocului.

- O excepție referitoare la regula celor 36 de ore între două jocuri de juniori, va fi la juniorii D și E și F, care au drept de joc la mai puțin de 36 de ore, dar jocurile să aibă loc în zile diferite. Portarii pot juca și în aceeași zi două jocuri.

- Un jucător care a primit două avertismente (CG) pe parcursul aceluiași joc, va fi eliminat din incinta terenului, pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării din două cartonașe galbene la juniorii U-10 (F), nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Acesta va putea fi înlocuit cu un jucător înlocuitor, după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. 

- Un jucător care a primit cartonaș roșu direct va fi eliminat din incinta terenului, pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării directe, numai la juniorii U-10 (F), nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Acesta va putea fi înlocuit cu un jucător înlocuitor, după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. Se va reține carnetul unui jucător care comite o faptă reprobabilă (injurii, scuipare, comportare violentă, etc.) și se va analiza în cadrul comisiei de disciplină numărul etapelor de suspendare și penalitatea sportivă.

PortarulMingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, atât cu mâna cât și cu piciorul cu condiția ca mingea să nu depășească jumătatea terenului, înainte ca aceasta să fie atinsă în prealabil de un jucător aflat în jumătatea de teren a portarului care execută sau înainte să atingă suprafața de joc în jumătatea de teren a portarului executant. Practic, dacă mingea este trimisă direct în jumătatea adversă (fără să atingă pământul în propria jumătate sau un jucător aflat în jumătatea de teren a executantului), arbitrul va dispune repetarea procedeului de repunere a mingii în joc.

Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar. 

Dacă după părerea arbitrului, portarul repune intenționat în mod repetat greșit, cu scopul de a se repeta repunerea, acesta îl poate sancționa cu cartonaș galben, pentru întârzierea reluării jocului.

- Arbitrul - Fiecare joc este condus de un singur arbitru, care are autoritate deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilui cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

Pentru a încuraja jocul combinativ se vor aplica următoarele reguli: 

1. NU se poate marca gol direct din propria jumătate de teren.

2. Lovitura de începere sau reluare a jocului după înscrierea unui gol ori la începutul celei de-a doua reprize - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Adversarii echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m de minge, până când aceasta este în joc.

Un gol NU poate fi marcat direct din lovitură de începere sau reluare a jocului după înscrierea unui gol ori din lovitura de reluare a jocului la începutul celei de-a doua reprize.

Abaterea de la regulile de mai sus menționate se va sancționa cu lovitură liberă indirectă pentru echipa adversă (aflată în apărare) din orice punct al suprafeței de poartă.

- Aruncarea de la margine - cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.

- Offside - Un jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia careului advers sau linia imaginară (în continuarea careului), dintre colțurile careului și benzile laterale ale terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar. În această situație nu sunt incluse brațele.

- Lovitura de pedeapsă - se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

- Lovitura de colț - se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

- Lovitura liberă directă și indirectă - se execută din locul unde s-a comis abaterea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 metri față de minge.

- Fiecare echipă va achita arbitrului taxa de 30 lei / joc (chirie teren și asistență medicală). Baremul de arbitraj se va achita de către AJF Alba, în urma finanțării de la Consiliul Județean Alba.

- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.

 
Juniori U-17 (B1) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-17 ”B1” nivel județean - EDIȚIA 2018/2019, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori îl puteți vedea AICI.

În ediția de campionat 2018-2019 s-au înscris un număr de 4 echipe (ACF Metalurgistul Cugir 1939, CSȘ Blaj, AFC Unirea 1924 Alba Iulia și CS Zlatna), care vor disputa 6 etape (tur-retur). Programul îl puteți vedea AICI.

Clasamentul la finalul campionatului, se va întocmi după următorul criteriu:

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la finalul campionatului, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;

- golaverajul mai bun în jocurile directe;

- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;

- numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și primite în toate jocurile din campionat);

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din campionat.

- dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit prin cumul de avertismente și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare.

* Baremul de arbitraj: 195 lei (Arbitru - 75, Arb. As. - 60x2 = 120)

**Sumele sunt brute, cu transportul inclus, iar arbitrii și observatorii se obligă conform legii să își achite taxele aferentă către stat.

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

Au drept de joc în ”Campionatul U17 Județean”, ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2002 și mai tineri.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 90 de minute, împărțit în două reprize egale a câte 45 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute.

La faza județeană se pot pe parcursul jocului se pot efectua 7 înlocuiri de jucători de către fiecare echipă (5 la fazele organizate de FRF).

Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului în original (la faza județeană se acceptă și Copie după CI).

Etapa I - CAMPIONATUL DE JUNIORI U17 Județean (septembrie 2018 - 2 iunie 2019)

Etapa locală a campionatului de JUNIORI U17 Județean este organizată de Asociațiile Județene de Fotbal pentru fiecare județ în parte.

Etapa II - ETAPA INTERJUDEȚEANĂ A CAMPIONATULUI DE JUNIORI U17 (06 – 09 iunie 2019)

Participă numai echipele câștigătoare ale campionatelor județene pentru juniorii U17, care vor disputa un joc eliminatoriu tur - retur. Tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor eliminatorii va fi efectuată în luna februarie 2019 de către Departamentul Competiții al FRF.

Criteriile care vor sta la baza tragerii la sorți vor fi următoarele: Stabilirea celor 7 regiuni: Regiunea 1: N - E: BC, BT, NT, IS, SV, VS; Regiunea 2: N - V: BH, BN, CJ, MM, SM, SJ; Regiunea 3: Centru: AB, BV, MS, CV, HR, SB; Regiunea 4: Vest: AR, CS, HD, TM, GJ, MH; Regiunea 5: S - V: DJ, OT, VL, AG, TR, DB; Regiunea 6: Sud: CL, GR, IL, B, IF, PH; Regiunea 7: S - E :BR, GL, TL, CT, BZ, VN.

Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz. Regulamentele pot fi văzute: AICI.

 
Juniori U-13 (D) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-13”D” nivel județean - EDIȚIA 2018/2019, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI.

În ediția de campionat 2018-2019 s-au înscris un număr de 20 echipe, care au fost împărțite în trei serii (seria 1: 6 echipe, seria 2: 6 echipe și seria 3: 8 echipe).

La juniori U-13 (D) clasamentul final se va întocmi după următorul criteriu:

Play Off - După terminarea turului și a returului din campionatul regular, se va întocmi clasamentul, iar primele 2 echipe din seria unu și seria doi și primele 4 echipe din seria 3, vor juca între ele (tur-retur) în Play Off încă 14 etape, pentru câștigarea campionatului, astfel vom avea clasamentul final pentru locurile 1-8.

Play-Out - Cele 12 echipe care vor rămâne în play Out, se vor împerechea în două serii a câte 6 echipe, care vor disputa jocurile tur-retur, pentru desemnarea câștigătoarei campionatului de juniori D-Play Out Seria 1 și 2.

Se va intra în Play Off și Play Out cu zero puncte, pentru a porni toate echipele cu aceeași șansă, indiferent de nivelul echipelor din seria din care fac parte, criteriile de departajare fiind cele prevăzute în ROAF 2018, rezultatele din campionatul regular nefiind luate în calcul la întocmirea clasamentului final din play off.

După terminarea campionatului regular, echipele din play-off vor fi împerecheate după sistemul Berger în 8 echipe, echipele vor primi la împerechere următoarele numere (locul I din seria 1: nr. 1; locul I din seria 2: nr. 2; locul I din seria 3: nr. 3; locul II din seria 1: nr. 4; locul II din seria 2: nr. 5; locul II din seria 3: nr. 6, șamd, același criteriu fiind folosit și la play-out).

În play-off și play-out se va păstra evidența cartonașelor galbene și roșii din campionatul regular.

Cluburile cu mai multe echipe înscrise, vor prezenta obligatoriu tabelul cu cei minim 11 jucători cu drept de joc DOAR la prima echipă, cu număr de înregistrare de la AJF Alba. Lista poate fi schimbată doar în perioada de transferuri și va fi anexată de arbitru doar la jocurile echipei a doua. În lipsa copiei după tabel, arbitrul nu va începe jocul, urmând ca echipa în culpă să piardă jocul prin forfait.

* Barem de arbitraj: 120 lei (2 x 60). Baremul este achitat integral de AJF Alba, în urma parteneriatului dintre AJF Alba și Consiliul Județean Alba.

** Sumele sunt brute, cu transportul inclus, iar arbitrii se obligă conform legii să își achite taxele aferente către stat.

AJF / FRF nu poate fi făcută răspunzătoare de nici o accidentare suportată de un jucător, oficial sau suporter, de nici o pagubă suferită de către o persoană fizică, un club sau asociație sportivă.

Fiecare echipă va avea un antrenor pe bancă cu minim licența C - UEFA.

Se califică în etapele superioare ale competiției, organizate de FRF, echipele campioane de județ (câte una pentru fiecare județ) și echipele clasate pe locul al doilea din campionatele județene unde la acest nivel de vârstă sunt înscrise minim 14 echipe (cu CIS - uri diferite). Numele echipelor calificate vor fi transmise, de către AJF - uri, la Comisia Centrală de Copii și Juniori până la data de 27 mai 2019 la adresa de mail sau la numărul de fax: 021- 302.91.75. Cluburile calificate din etapa județeană care vor să organizeze etapa zonală trebuie să trimită cererile pentru organizarea turneelor zonale până la data ședinței tehnice de organizare din data de 30 mai 2019.

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,

- golaverajul mai bun în jocurile directe,

- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din grupă, play out sau play off, în funcție de situație)

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din grupă, play out sau play off, în funcție de situație.

- Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit din două CG și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (campionat regular / play out / play out). Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori U13” ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2006 și mai tineri și maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2004 și mai tinere.

Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatul de naştere în copie xerox.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 9 jucători, dintre care unul este portar.

Durata unui joc este de 60 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 30 de minute, cu o pauză care nu va depăși 10 minute. Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

- Un jucător care a primit două avertismente pe parcursul aceluiași joc va fi eliminat din teren pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării din două cartonașe galbene la juniori U-13, nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

Un jucător care a primit cartonaș roșu direct va fi eliminat de pe teren și nu va mai putea fi folosit în jocul respectiv. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

În cazul eliminării directe (cartonaș roșu direct) ca urmare a unei fapte reprobabile (scuipare, lovire sau încercare de a lovi, injurii, etc), se va reține carnetul, iar Comisia de Disciplină va analiza cazul jucătorului, urmând să fie judecat în funcție de abaterea comisă, conform RD.

Jocul nu poate începe sau continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 6 jucători, în urma eliminării sau accidentării acestora, urmând să piardă jocul prin forfait, sau cu scorul de pe teren, dacă acesta era mai mare pentru echipa adversă, în momentul opririi jocului.

O excepție referitoare la regula celor 36 de ore între două jocuri de juniori, va fi la juniorii D, E, F, G, care au drept de joc la mai puțin de 36 de ore, dar jocurile să aibă loc în zile diferite.

DIMENSIUNILE TERENULUI ȘI A PORȚILOR DE FOTBAL:

Lungime - 70 m; lățime 50 m; Careul - 12m de la linia de poartă în interiorul terenului; 30m linia paralelă cu linia de poartă;

Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților m.

REGULILE JOCULUI ŞI DISPOZIŢIILE TEHNICE:

Pe parcursul competiției se vor folosi mingi numărul 4.

Aparătorile sunt obligatorii.

Înlocuiri de jucători - Pe raportul de arbitraj, la nivel județean, se pot trece 18 jucători, 9 titulari si maxim 9  jucători înlocuitori. Schimbările se pot efectua când mingea este în afara jocului. Un jucător care a fost schimbat poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Numărul schimbărilor într-un joc este nelimitat. Oricare dintre jucătorii de rezervă poate înlocui portarul avându-se în vedere următoarele condiții:

a) arbitrul trebuie informat înainte de efectuarea înlocuirii;

b) schimbarea poate fi făcută numai când jocul este întrerupt;

c) jucătorul de rezervă care a înlocuit portarul trebuie să poarte un tricou care să-l deosebească de toți ceilalți jucători;

Dacă în timpul efectuării unei schimbări jucătorul de rezervă intră în teren înainte ca jucătorul înlocuit să părăsească complet terenul:

a) Jocul este oprit;

b) Jocul se reia printr-o lovitură liberă indirectă executată de echipa adversă din locul unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii jocului. Dacă mingea se află în interiorul suprafeței de pedeapsă, lovitura liberă indirectă se execută de pe linia suprafeței de pedeapsă în locul cel mai apropiat unde s-a aflat mingea în momentul întreruperii.

Portarul: Mingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, atât cu mâna cât și cu piciorul cu condiția ca mingea să nu depășească jumătatea terenului, înainte ca aceasta să fie atinsă în prealabil de un jucător aflat în jumătatea de teren a portarului care execută sau înainte să atingă suprafața de joc în jumătatea de teren a portarului executant. Practic, dacă mingea este trimisă direct în jumătatea adversă (fără să atingă pământul în propria jumătate sau un jucător aflat în jumătatea de teren a executantului), arbitrul va dispune repetarea procedeului de repunere a mingii în joc.

Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar. 

Dacă după părerea arbitrului, portarul repune intenționat în mod repetat greșit, cu scopul de a se repeta repunerea, acesta îl poate sancționa cu cartonaș galben, pentru întârzierea reluării jocului.

Arbitrul - Fiecare joc este condus de câte doi arbitri (principal, rezervă) care au autoritate deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilor cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

Lovitura de începere - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Oponenții echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m. de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct din lovitură de începere sau de reluare a jocului, după înscrierea unui gol, ori la reluarea jocului după pauză.

Aruncarea de la margine, cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.

Offside - Un jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia care delimitează jumătatea terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar.

Lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

Lovitura de colț se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

Lovitura liberă directă si indirecta - Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 m față de minge.

- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL