ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Știri Juniori D: Europa Alba Iulia termină turul „en fanfare”, după victoria cu 8-0 în fața echipei LPS Sebeș
Juniori D: Europa Alba Iulia termină turul „en fanfare”, după victoria cu 8-0 în fața echipei LPS Sebeș Imprimare Email
Vineri, 28 Noiembrie 2014

IMG 9261Finalul turului de campionat la juniori D, o situează în fotoliul de lider pe echipa antrenată de Neluțu Popa, Europa Alba Iulia. Fără înfrângere și cu doar două puncte pierdute din maximul posibil (remiză de 0-0, în etapa cu numărul 4, contra echipei Viitorul Aiud)„europenii” au terminat turul „en-fanfare” prin victoria categorică obținută cu scorul de 8-0, contra ocupantei locului secund, LPS Sebeș. 

Astăzi s-au disputat primele două jocuri ale ultimei runde a turului juniorilor D, pe lângă victoria categorică a liderului, consemnându-se și o remiză, 1-1 între Viitorul Abrud și Metalurgistul 1939 Cugir. Cu un avans de peste 10 puncte față de a doua clasată la final de tur (sâmbătă - 29 noiembrie, se mai dispută trei jocuri: Unirea Juniors Alba Iulia - AFC Unirea 1924 Alba Iulia, Rival Alba Iulia - Olimpia Aiud și Kinder Alba Iulia - CSS Blaj) Europa Alba Iulia are cel mai bun atac din campionat, cu 35 de goluri marcate, precum și cea mai bună apărare din campionat, cu doar 3 goluri primite. Chiar dacă, în lupta pentru adjudecarea titlului de campioană județeană, Europa pare să nu aibă adversar, lupta pentru podium este deschisă oricărui rezultat, dat fiind faptul că între ocupantele locurilor 2-7 este doar un punct diferență. Vezi AICI clasamentul juniorilor D!

Totodată, Europa Alba Iulia are în componență golgeterul campionatului la această oră: Stoia Dan cu 16 goluri marcate în 10 partide (astăzi contra echipei din Sebeș a reușit o ”triplă”), adică aproape jumătate din golurile înscrise de lider.

„În primul rând pot să spun că sunt mulțumit de jocul echipei, am avut un start bun de campionat, „ca din tun” cum se spune, am câștigat partide la scor dar și partide care le-am câștigat cu scorul de 1-0, ca italienii. Chiar și așa acele victorii au fost meritate și muncite. Totodată, la această categorie de vârstă îl avem și pe golgeterul Dan Stoia, care este un jucător deosebit, cu un caracter aparte și mă bucur că se lipește bine la gol. De acest ultim joc chiar mi-a fost puțin teamă, dar după jocul prestat mă bucur că am câștigat. Nu mă așteptam să învingem la așa scor, dar acesta este fotbalul. În campionatul Juniori E, mai avem două partide dificile și sper să terminăm pe prima poziție și la această categorie de vârstă. La copii nu poți să te crezi învingător dinaintea unei partide, dar am încredere în copii mei mereu și sperăm să terminăm anul cu capul sus.” a declarat Neluțu Popa, antrenor Europa Alba Iulia.

Lotul de jucători al campioanei de toamnă, Europa Alba Iulia, este format din:

Filipescu Vlad - născut în anul 2002, Androne Dragoș - 2002, Stoia Dan - 2002, Șușman Raul - 2002, Vasiu Alexandru - 2002, Anghel Andrei - 2003, Lazăr Bogdan - 2003, Dreghiciu Alexandru - 2003, David Vasile - 2003, Mărginean Sebastian - 2003, Magda Robert - 2003, Moldovan Andrei - 2003, Moga Eduard - 2004, Fățan Denis - 2004, Andrea Bogdan - 2004, Jurj Florin - 2004, Stânea Gabriel - 2004, Mocoiu Ioan - 2004, Lupșan Dan - 2004, Dodoc Ștefan - 2005.

Pentru a vedea galeria foto surprinsă la ultimul joc al „europenilor”, puteți accesa facebook-ul Asociației Județene de Fotbal Alba (AICI).