ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Știri CS Performanța Ighiu a promovat în Liga a III-a după ce a învins la general cu scorul de 6-1, campioana județului Arad, Progresul Pecica
CS Performanța Ighiu a promovat în Liga a III-a după ce a învins la general cu scorul de 6-1, campioana județului Arad, Progresul Pecica Imprimare Email
Duminică, 28 Iunie 2015

Romică DavidDupă două promovări ratate de Performanța Ighiu (2010 - Voința II Sibiu și 2011 - CS Vladimirescu), echipa antrenată de Adorian Himcinschi a promovat în Liga a III-a. După un meci tur foarte dificil, unde oaspeții au „smuls” un egal nesperat în minutul 89, jucătorii din Ighiu au „tranșat” partida retur după un 0-5 sec la Arad și au promovat în Liga a III-a.

Meciul tur de la Ighiu a fost foarte echilibrat. Minutul 23 avea să aducă deschiderea de scor. După o pătrundere în careu al vârfului Romică David, acesta a fost faultat în careu de Gabor și a fost eliminat direct de arbitrul timișorean. În urma acestui fault, Silviu Turuș a executat lovitura de pedeapsă și a deschis scorul. Pe parcursul meciului, gazdele au încercat să scuture din nou plasa arădenilor, dar din nefericire portarul Rus și bara s-au opus la ocaziile ratate de Romică David și compania. Finalul meciului a fost cu ghinion pentru echipa din Ighiu. Minutul 89 a fost cu noroc pentru oaspeți care au înscris prin rezerva Fabian și au crescut speranțele echipei Progresul Pecica, care a început sărbătoarea după fluierul final al partidei TUR. Meciul s-a terminat 1-1 și campioana județului Arad, era cotată cu prima șansă pentru accederea în Liga a III-a.

La o săptămână distanță, sâmbătă, 27 iunie 2015, la Pecica, se disputa returul barajului pentru Liga a III-a. Gazdele au început partida foarte încrezători în șansele lor, dar tot ighienii au fost cu ocaziile. Prima mare ocazie ratată de Ighiu a fost prin Romică David care a trimis mingea puțin pe lângă poarta apărată de arădeanul Rus. Minutul 21, avea să aducă un scenariu identic ca în turul de la Ighiu. De această dată, Bălaș a fost cel care a „scos” penalty-ul și Cornea este cel care „încasează” roșu direct. Același Silviu Turuș deschide scorul și Performanța Ighiu este cu un pas mare în Liga a III-a. După 5 minute, Romică David recuperează o minge la 25 de metri și se duce cu ea până în poartă. Ighiul majorează diferența și totul pare a fi clarificat. Minutul 35 avea să aducă a doua eliminare în tabăra oaspeților. Riviș face un fault dur la Toma și primește roșu direct. Pecica rămâne în 8 jucători de câmp și deși toată lumea le oferea mici șanse la calificare, elevii antrenați de Adorian Himcinschi au întors toate așteptările și mai aveau 55 de minute până la Liga a III-a. În minutul 41, Silviu Turuș face „dubla” printr-un șut cu efect, mărește diferența la 3-0 și pecicanii erau resemnați. La pauza meciului, o parte din suporterii veniți la meci au plecat acasă, supărați fiind de proporțile scorului și jocul slab al echipei favorite. După pauză, Potopea din penalty (minutul 58) și Romică David din nou în minutul 67 au înschis tabela la un sec 5-0, la care nu se aștepta nici cel mai înfocat suporter al echipei din Ighiu. Performanța Ighiu a reușit promovarea în Liga a III-a și după jocul prestat cu siguranță va avea un cuvânt greu de spus în Liga a III-a. 

În urma acestei promovări, CS Ocna Mureș (prima echipă sub linie în sezonul 2014-2015 de Liga a IV-a) va participa și în sezonul viitor în campionatul Ligii a IV-a.

Pe această cale, Asociația Județeană de Fotbal Alba felicită familia echipei CS Performanța Ighiu și le dorește multă baftă în sezonul 2015-2016 de Liga a III-a. Pentru a vedea o vastă galerie foto de la meciul retur de la Arad, accesați facebook-ul AJF Alba - AICI.