ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Știri FRF promovează fotbalul şi în mediul rural - Cupa Satelor pentru elevii "under 13"
FRF promovează fotbalul şi în mediul rural - Cupa Satelor pentru elevii "under 13" Imprimare Email
Miercuri, 19 Septembrie 2018

Federația Română de Fotbal iniţiază o competiţie cu adresabilitate exclusivă pentru copiii din mediul rural născuţi în anul 2006 sau mai tineri. Cupa Satelor va demara pe plan judeţean în luna octombrie şi se va încheia în 15 martie 2019, după care vor urma fazele regionale şi naţionale. Data limită de înscriere: 24 septembrie 2018. Logo AJF 2018

Dacă pe plan local competiţia va fi organizată de AJF-uri, etapele superioare de către FRF. Primăriile care doresc să participe sunt obligate să solicite în scris AJF- ului competent teritorial înscrierea în competiție.

Pentru a intra în competiție, un județ trebuie sa aiba minimum 8 echipe participante. FRF recomandă ca echipele dintr-un județ sa fie împărțite în grupe de câte 4 echipe (sate și comune apropiate ca distanță). Se va juca stil turneu, fiecare cu fiecare. Toate echipele dintr-o grupă vor gazdui o etapă. Câștigătoarele grupelor se vor întâlni într-un turneu final pentru desemnarea câștigătoarei județene. Cheltuielile de arbitraj vor fi suportate în mod egal de echipele participante. O comună poate participa cu mai multe echipe. Meciurile se desfăşoară pe terenuri de dimensiuni 70x50 metri.

Echipele participante sunt obligate să respecte o serie de prevederi:

Jucătorii sa aibă domiciliul în localitatea care se înscrie în competiție.

• Înscrierea se face pe baza unui formular de înscriere vizat de primărie.

• La formularul de înscriere vor fi atașate copii după certificatele de naștere ale jucătorilor înscriși.

• Toti jucătorii au obligația prezentării vizei de apt medical pentru efort.

• Jucătorii vor trebui să prezinte în ziua meciului carnetul de elev vizat la zi.

Fiecare echipă suportă cheltuielile de transport, cazare, masă în toate etapele de campionat judetean și faza regională, cu excepția etapei naționale, unde cheltuielile de masă, cazare, ambulanță și arbitraj vor fi suportate de Federaţia Română de Fotbal.

Federaţia Română de Fotbal va acorda premii în materiale sportive echipelor calificate în finală, cupe, tricouri pentru campioni, medalii și diplome echipelor clasate pe locurile I - IV, precum și titlul de Campioană Națională echipei învingătoare din finala națională.

Premiu locul I - lotul echipei câștigătoare, împreună cu antrenorul și primarul comunei de apartenență al echipei vor însoți echipa națională de fotbal a României cu ocazia unei partide disputate în deplasare, beneficiind de transport, cazare, masă și acces la meci furnizate de Federația Română de Fotbal, într-o experiență extraordinară alături de “tricolori”.

Premiile II și III - lotul echipei câștigătoare, împreună cu antrenorul și primarul comunei de apartenență vor beneficia de o experiență VIP cu ocazia unei partide disputate pe teren propriu de echipa națională de fotbal a României.

Etapa regională se va derula în perioada 1 Aprilie - 15 Mai 2019, iar cea naţională între 25 mai şi 10 iunie.