ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Cupa Regiunilor AJF Alba - AJF Brașov 0-2. Locul secund la prima participare pentru selecționata județului Alba
AJF Alba - AJF Brașov 0-2. Locul secund la prima participare pentru selecționata județului Alba Imprimare Email

Alba - Brasov-135În data de 23 noiembrie 2013, pe terenul sintetic din complexul „Buftea”, AJF Alba a pierdut finala națională a „Cupei Regiunilor-ediția 2013”, disputată împotriva AJF Brașov, cu scorul de 2-0. Chiar dacă selecționata județului Alba s-a aflat la prima participare, parcursul perfect al albaiulienilor s-a oprit în finala competiției.

Începutul weekend-ului trecut a fost unul care va ramâne în memoria fiecărui jucător al selecționatei. Cei 18 jucători au avut onoarea de a petrece o seară și de a înnopta la complexul sportiv „Mogoșoaia”, loc unde naționala de seniori a României își deșfășoară cantonamentele premergătoare fiecărui joc internațional. Acolo au putut observa numeroase amintiri plăcute ale naționalei, dar și sala unde se desfășoară ședința de pregătire, sala de fitness, sala de recuperare, dar și terenurile. Tot acolo, jucătorii au avut ocazia de a da „nas în nas” cu jucătorii prim-divizionarei Viitorul Constanța și chiar cu însuși „regele” Gheorghe Hagi. Surprizele nu s-au încheiat pentru ei, ziua următoare întâlnindu-l pe Daniel Prodan, un alt jucător important al naționalei României.

Finala dintre AJF Alba și AJF Brașov s-a jucat la câțiva kilometri distanță de Mogoșoaia, la Buftea pe terenul sintetic. Meciul a început cu un schimb de fanioane între cele două formații, echipa noastră începând cu următorul 11: Ștef Cătălin - Nemeș-Dan Ioan, Morariu Vasile, Borșoi Zoltan, Ivașcu Cătălin - Frențiu Răzvan, Lungu Raul, Crețiu Florin, Goangă Darius - Bodea Cristian și David Romică. Prima ocazie importantă a întâlnirii a avut-o Alba, care în minutul 7 a lovit bara transversală prin Cristian Bodea. În faza imediat următoare, brașovenii au înscris și au preluat conducerea pe tabela de marcaj. După primirea golului, albaiulienii au intrat într-un blocaj psihic și adversarii s-au pus stâpâni pe minge. În minutul 30, brașovenii au mai reușit să marcheze odată după o fază foarte frumoasă. Scorul la pauză a rămas 2-0 pentru AJF Brașov și toată lumea se aștepta ca jocul să se dispute în aceiași direcție. Odată cu fluierul de start al mitanului secund, antrenorii albaiulieni au introdus pe găldenii Andrei „Biba” Cernea și Mihai Chirilă în locul lui Florin Crețiu și Vasile Morariu. Cei doi jucători au intrat foarte bine în joc și pe toată durata actului secund, mingea s-a aflat în terenul brașovenilor. Răzvan Frențiu a fost foarte aproape de a marca de două ori, dar odată a salvat portarul brașovenilor golul pe care scria 2-1 și a doua oară, mingea a izbit stâlpul din stânga. Au mai jucat pentru AJF Alba: Baghiu Flaviu și Trușcă Răzvan, înlocuind în finalul jocului pe Nemeș-Dan Ioan și Lungu Raul.

Chiar dacă AJF Alba a ieșit pe locul secund în această competiție, performanța este foarte mare pentru albaiulieni, care au fost la prima participare în această competiție. Toți jucătorii s-au dăruit exemplar, dar din nefericire mingea n-a vrut să intre în plasa brașovenilor. Felicităm AJF Brașov pentru performanța care au reușit-o și felicităm jucătorii albaiulieni pentru că, deși au pierdut finala, s-au luptat până în ultimul moment pentru medalia de aur și trofeul pus în joc.

Fotografiile de la finala națională a ”Cupei Regiunilor - ediția 2013” pot fi văzute AICI!

 

 

Competitii 2024-2025