ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U-17 (B1) - ediția 2019-2020
Juniori U-17 (B1) - ediția 2019-2020 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-17 ”B1” nivel județean - EDIȚIA 2019/2020, poate fi descărcat de AICI.

*Comitetul Executiv al FRF din 20 august, a hotărât modificarea regulamentului la Juniori U 17 și U 19 astfel:

“– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea Regulamentelor U17 județean și U19 județean în sensul că prin excepție vor avea drept de joc în cadrul celor două competitii și 3 jucători cu viză FRF pentru echipele participante în Liga 3 (pentru evitarea oricărui dubiu – 3 jucători pentru fiecare competiție dintre cele două) care nu participă în Campionatele Naționale de juniori organizate de FRF. De asemenea se elimină referirea la Liga 3 din cuprinsul art. 3 paragraful 2 din Regulamentele U17 – județean și U19 – județean.”

Pe foaia de joc, vor fi trecuți maxim 3 jucători cu viză FRF, care aparțin de cluburi participante în liga 3.

În ediția de campionat 2019-2020 s-au înscris un număr de 8 echipe (ACS Viitorul Aiud, AFC Unirea 1924 Alba Iulia, CS Navobi Alba Iulia, AS Inter Ciugud, CSȘ Blaj, ACS Industria Galda, ACS Performanța Ighiu și AFC Micești). În toamnă se vor disputa jocurile din tur (7 etape) plus 2 din retur, urmând ca în primăvara să se dispute celelalte 5 etape rămase din campionatul regulat. 

După campionatul regulat, echipele clasate pe primele 4 locuri, vor intra în play off, unde vor mai disputa înca 6 etape (3tur-3retur) pentru desemnarea campioanei județului, iar echipele clasate pe locurile 5-8, vor intra în play out, unde vor mai juca 6 etape (3tur-3retur), pentru desemnarea câștigătoarei competiției de play out.

Echipele vor intra în play off și play out cu zero puncte , rezultatele din campionatul regulat, nefiind luate în calcul la întocmirea clasamentul final din play off sau play out. Se va păstra evidența marcatorilor și sancțiunilor disciplinare (CG sau CR).

Programul îl puteți vedea AICI.

În ședința de Birou Executiv a AJF Alba din 14 iunie 2019, s-a hotărât ca echipele participante în liga a IV-a, să participe obligatoriu în cel puțin una dintre competițiile de juniori A1 sau B1.
În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:
- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe, disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,
- golaverajul mai bun în jocurile directe,
- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din campionatul regulat, play out sau play off, în funcție de situație)
- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din campionatul regulat, play out sau play off, în funcție de situație.

- Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit din două CG și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (campionat regulat / play off / play out).
Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

Au drept de joc în ”Campionatul U17 Județean”, ediția 2019 - 2020 jucătorii născuți în anul 2003 și mai tineri.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 90 de minute, împărțit în două reprize egale a câte 45 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute.

Pe toată durata jocului se pot efectua cel mult 7 înlocuiri de jucători (de fiecare echipă), cu mențiunea că, în partea a doua a jocului (repriza a doua), fiecare echipă poate efectua înlocuirile de jucători în maxim trei opriri ale jocului.

Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului în original (la faza județeană se acceptă și Foto Copie).

Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz. Regulamentele pot fi văzute: AICI.