ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Știri Cupa României - Turul 2 - va avea loc duminică 12 septembrie 2021
Cupa României - Turul 2 - va avea loc duminică 12 septembrie 2021 Imprimare Email
Duminică, 05 Septembrie 2021

În prima fază a Cupei României 2021-2022, au fost înscrise toate echipele de Liga 5, cu excepția celor două echipe satelit (CS Ocna Mureș și ACS Viitorul Sântimbru), care conform ROAF: În situația cluburilor cu mai multe echipe, în cadrul Cupei României, pot participa doar cu echipa de categorie superioară a clubului".cupa-romaniei

În urma tragerii la sorți, AS Sportul Livezile, s-a calificat direct în faza a doua, ce va avea loc în 12.09.2021.

În urma rezultatelor din faza I, cluburile calificate au fost împerecheate astfel:

Ora 17:00

CS FC Lopadea Nouă - ACS Băgău

AS Mureșul Gâmbaș - AS Sportul Livezile

AS Tineretul Șona - ACS Nicolae Linca Cergău

AS Limbenii Limba - ACS Crăciunel

CS Gloria Cricău 2019 - CS Cuprirom Abrud

În turul 3 se vor califica cinci echipe, la care li se vor adăuga alte cinci echipe din liga 4: AS Târnavele Tiur, AFC Kinder Teiuș, AS Hidromecanica Șugag, ACS GT Sport Alba Iulia și ACS Energia Săsciori, iar jocurile se vor disputa miercuri 22.09.2021 - Ora 17:00.

Echipele calificate din turul 2 vor fi gazde, iar împerecherea se va face geografic.

În optimi (6 octombrie 2021 - 16:30), echipele se vor împerechea prin tragere la sorți (cinci calificate din turul 3 și celelalte unsprezece echipe de liga 4). Cele cinci echipe din turul 3 și încă trei din liga 4: ACS Viitorul Sântimbru, CS Zlatna și AS Viitorul Vama Seacă vor fi echipe gazde, iar celelalte opt oaspeți.

Barem Cupa României: 450 lei până în turul 3 inclusiv (225/echipă) și 605 lei începând cu faza optimilor de finală (302,5 lei/echipă).

Baremurile de arbiraj și observare se vor achita pentru turul de campionat la AJF Alba, până cel târziu în 24 septembrie 2021.

Se pot efectua în Cupa României 5 (Cinci) schimbări pe toată durata competiției. 

În jocurile de campionat, se vor putea efectua 5 schimbări la liga 4 și 6 schimbări la liga 5.

În caz de egalitate după 90 de minute, se vor executa direct lovituri de departajare.

În Cupa României evidența avertismentelor este separată de campionat, iar cumul este considerat la fiecare 2 CG.

Perioada de transferuri la toate competițiile se încheie Luni 6 septembrie 2021.

Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, considerate a fi organizatoare de joc.

Ora şi ziua de disputare a jocurilor, pot fi modificate cu acordul ambelor echipe, prin cerere scrisă depusă la sediul AJF Alba, până cu 4 zile înaintea disputării jocului.

Echipele sunt obligate să folosească cel puţin 1 jucător U20 născut după 01.01.2002, atunci când se întâlnesc echipe de liga 4, iar dacă echipele vor fi din eşalon diferit (liga 4 cu liga 5),sau ambele de liga 5, nu va exista obligativitatea folosirii jucătorilor sub vârstă. 

Dacă acesta este eliminat din teren (cartonaș roșu), echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător care să îndeplinească condițiile menționate.

* În data de 25 august 2015, a avut loc ședința Comitetului Executiv al FRF, astfel s-a hotărât ca: "În competițiile de seniori în cadrul cărora se utilizează și jucători juniori (născuţi în anul 2003 şi mai tineri), identificarea acestora se va face pe baza carnetului de legitimare", conform punctului 9, din hotărârea comitetului de urgență.

Astfel, în competițiile de seniori, jucătorii juniori nu vor mai fi obligați să prezinte decât carnetul de legitimare (fără carte de identitate sau pașaport în copie sau original, cum era prevăzut în ROAF, la articolul 49, alin.1, teza finală).

Conform articolului 30 alin. 15 din R.O.A.F. : "Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă".