ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

ajfab-uefa-grassroots

Programul UEFA Grassroots Ziua Grassroots (fotbal de baza)-16 mai 2012
Ziua Grassroots (fotbal de baza)-16 mai 2012 Imprimare Email

Grassroots dayMiercuri-16 mai 2012, începând cu ora 14.00, Asociația Județeană de Fotbal Alba va organiza la baza sportivă Winners Club Țălnar, diverse activități fotbalistice, cu ocazia zilei fotbalului de bază-UEFA Grassroots Day. Pe lângă competiția-sistem turneu rezervată jucătorilor de 10-12 ani, denumită Cupa AJF Alba-16 mai 2012, la care s-au înscris 9 echipe, în paralel vor fi abordate alte 3 tipuri de întreceri: jonglerii cu mingea, lovituri din punctul de penalitate cu scopul de a lovi barele porții (transversală sau laterale) și un parcurs tehnic-ștafetă.

Regulament

1. CUPA AJF Alba-16 mai 2012: Fiecare joc durează 10 minute. Echipele vor avea loturi formate din maxim 14 jucători, în teren jucând 7 jucători + un portar; înlocuirile sunt nelimitate. În caz de egalitate la finalul celor 10 minute, echipele vor executa lovituri de departajare (pentru a stabili învingătoarea jocului-câte 3 lovituri alternative, sau în continuare una și una);

2. JONGLERII CU MINGEA: participă câte 2 jucători din fiecare echipă înscrisă (jucătorii respectivi vor fi stabiliți în urma unei preselecții desfășurate pe terenul secundar, în paralel cu jocul celorlalte echipe din grupa respectivă). Startul va fi cu plecarea mingii din mână, jongleriile putând fi făcute folosind piciorul, coapsa sau capul (nu se numără atingerile cu pieptul sau umărul), iar execuția jucătorului se oprește când mingea atinge pământul. Titlul de CEL MAI TEHNIC JUCĂTOR va fi acordat jucătorului care are cele mai multe atingeri ale balonului.

3. LOVITURI LA BARĂ: participă toți jucătorii din echipă, fiecare executând o lovitură din punctul de penalitate (eliminatorie), iar în întrecere rămân doar jucătorii care au lovit una dintre bare. Va fi desemnat CEL MAI PRECIS JUCĂTOR.

4. PARCURS TEHNIC-ȘTAFETĂ: conducere de minge printre 5 jaloane (distanțate la 3 metri), dus-întors, participând 8 jucători/echipă. Este obligatorie ocolirea jaloanelor, neocolirea unui jalon atrăgând eliminarea din competiție a echipei. Se califică echipa cu cel mai bun timp!

Cele 9 echipe înscrise: AS Drum Nou Bistra, Viitorul Abrud, Rival Alba Iulia, Unirea Juniors Alba Iulia, Kinder Alba Iulia, Navobi Alba Iulia, Unirea Alba Iulia, Europa Alba Iulia și Cricău au fost împărțite în 3 grupe, după cum urmează:

  • Grupa A: Unirea Alba Iulia, AS Drum Nou Bistra și Navobi Alba Iulia;
  • Grupa B: Viitorul Abrud, Europa Alba Iulia și Kinder Alba Iulia;
  • Grupa C: Unirea Juniors, Rival Alba Iulia și Cricău;

Trebuie menționat că în timp ce echipele dintr-o grupă vor disputa jocurile pe terenul principal, jucătorii celorlalte echipe vor participa la celelalte întreceri pe terenurile secundare.

Din fiecare grupă se califică prima clasată, iar cele 3 echipe calificate vor juca (fiecare cu fiecare) pentru stabilirea podiumului cupei AJF Alba-16 mai 2012. Vor fi premiați cei care se remarcă, dar scopul principal al evenimentelor respective este de a atrage copiii spre competiții organizate, pentru socializare și pentru a se bucura de fotbal!