ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Arhive Competitii 2013-2014 Supercupa AJF Alba 2013
Supercupa AJF Alba 2013 Imprimare Email

supercupa 2013Miercuri - 21 august, de la ora 18.00, pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia s-a disputat meciul între campioana ediției trecute de Liga a IV-a: Metalurgistul Cugir 1939 (care a promovat în Liga a III-a) și câștigătoarea fazei județene de Cupa României: Performanța Alba Iulia

 

Metalurgistul Cugir şi Performanţa Alba Iulia s-au întâlnit pe “Cetate”, în a doua ediţie a Supercupei AJF Alba, divizionara terţă impunându-se la pas, scor 4-0 (0-0). În faţa a aproximativ 300 de spectatori, Marius Opric a câştigat întâiul joc oficial pe banca Metalurgistului. Golurile formaţiei de sub Drăgana au fost realizate de Cîrstean (60)  – o lovitură de cap din careul mic, avantajul fiind majorat de G. Goronea (68) – cu un şut din 8 metri. Acelaşi G. Goronea a fructificat simplu, în minutul 73, o fază-spectacol de atac. M. Neagu a punctat cu un voleu în minutul 90, pentru un scor umilitor! Partida a fost dominată în proporţie covârşitoare de Metalurgistul, deşi gruparea din Cugir nu a mizat pe niciun jucător adus în intersezon. Deşi Paul Ciucă a încercat să dea un exemplu personal şi a jucat din primul minut, ambiţia a fost insuficientă pentru a răpune favorita incontestabilă.

Scorul a fost deschis, la capătul primei jumătăţi de oră, când în urma unei centrări de pe partea dreaptă de atac, trimisă de căpitanul George Goronea, longilinul vârf Cîrstean a reluat cu capul în dreapta portarului Boldi, rămas fără replică.

*D. Lupşan – “recidivist”

La fel ca şi în 2012 (Europa Alba Iulia), echipa din categoria superioară s-a impus, Daniel Lupşan aflându-se la al doilea trofeu de acest gen, Supercupa AJF Alba, o reuşită organizatorică. Pe gazon s-au aflat în ultimele 20 de minute, în postura de adversari şi fraţii Andrei şi Daniel Ianc. Metalurgistul a defilat pe gazon mai ales după deschiderea scorului, impunându-se categoric, după ce a făcut şi faze de senzaţie, cum a fost aceea de la golul de 3-0.

Au evoluat formaţiile:

*Metalurgistul: Lăncrănjan – Tăban (35, D. Lupşan), Şuvaina, M. Radu, A. Ianc – D. Grozav, M. Neagu – Itu (79, Iovănescu), G. Goronea, Şuteu (85, Mihu) – Cîrstean (81, Sîrbu), rezerve  – (antrenor Marius Opric);

*Performanţa: Boldi – Soporan, Oltean, Ov. Turuş, G. Toma (27, Năcreală) – Frenţiu, P. Ciucă, Hada, Bălaş (71, D. Ianc) – Iouraş (63, Lenghel), S. Turuş, rezerve Novăcean – Păcurar, Joldeş (antrenor Paul Ciucă).

Au oficiat: Adrian Damian (arbitru) - Alexandru Vodă, Andrei Mutu (arbitri asistenți) - Robert Uleșan (arbitru de rezervă), observator fiind Ioan Moldovan (Aiud).

Pozele atașate articolului respectiv, pot fi văzute AICI.

Sursa: ziarulunirea.ro