ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Cupa Romaniei 2019-2020 Optimi de Finală
Optimi de Finală Imprimare Email

În optimile de finală, din cadrul fazei județene a Cupei României, vor participa 16 echipe. Celor 5 echipe calificate din etapa a III-a (AS Tineretul Șona, AS Voința Beldiu, CS Inter Unirea, CS Universitatea Alba Iulia, AFC Micești li s-au alăturat celelalte 11 echipe de liga 4.

În optimile de finală împerecherea s-a făcut prin tragere la sorți, cele cinci echipe calificate din etapa a III-a, plus alte trei echipe, cele mai slab clasate în ediția precedentă de campionat (CS Nicolae Linca Cergău, AS Viitorul Vama Seacă și AS Voința Stremț) fiind introduse în prima urnă (gazde), iar celelalte opt echipe de liga 4 au fost introduse în urna a doua (oaspeți). Tragerea la sorți a avut loc în data de 13.12.2018, ora 17:00 la sediul AJF Alba, în cadrul ședinței de Birou Executiv, în prezența majorității membrilor săi, domnul Ioan Demeter lipsind motivat.

Jocurile din optimile de finală, vor avea loc joi (04.04.2019) ora 17:00:

CS Inter Unirea 6-3 CS Zlatna

CS Universitatea Alba Iulia 3-0 CS Olimpia Aiud

AS Voința Stremț 8-0 AFC Metalu 2016 Aiud

ACS Nicolae Linca Cergău 3 -3 (4-3 dldd) AS Energia Săsciori

AS Tineretul Șona 1-2 AS Viitorul Sântimbru

AS Voința Beldiu 0-9 AFC Sportul 2015 Petrești

AS Viitorul Vama Seacă 1-2 CS CIL Blaj

AFC Micești 1-3 ACS Spicul Daia Română

În faza sferturilor de finală (joi - 18 aprilie 2019), echipele calificate se vor împerechea prin tragere la sorți, dintr-o singură urnă, prima echipă extrasă urmând să fie echipa gazdă, indiferent de competiția în care participă. Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, considerate a fi organizatoare de joc. Ora şi ziua de disputare a jocurilor, se pot modifica numai cu acordul ambelor echipe, prin cerere scrisă depusă la sediul AJF Alba, până Marți 2 aprilie 2019, ora 12:00.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgență din 21.08.2018, în faza județeană a Cupei României, în situația în care după consumarea celor 90 de minute de joc regulamentare, rezultatul este egal, echipa învingătoare va fi stabilită direct prin executarea loviturilor de departajare, fără a se mai disputa cele două reprize de 15 minute.

ATENŢIE: În faza judeţeană a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maxim 4 (patru) înlocuiri de jucători pe toată durata jocului, tot 4 fiind şi numărul maxim de jucători care poate fi trimis în acelaşi timp, de fiecare echipă la încălzire !!!

Echipele sunt obligate să folosească cel puţin un jucător născut după 01.01.1998, atunci când se întâlnesc echipe de liga 4 și un jucător născut după 01.01.1996, atunci când se întâlnesc echipe de liga 5. Dacă echipele vor fi din eşalon diferit (liga 4 cu liga 5), se va aplica regula de la liga 5

Dacă acesta este eliminat din teren (cartonaș roșu), echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător care să îndeplinească condițiile respective.

* În data de 25 august 2015, a avut loc ședința Comitetului Executiv de Urgență a Federației Române de Fotbal, astfel s-a hotărât ca: "În competițiile de seniori în cadrul cărora se utilizează și jucători juniori (născuţi în anul 2000 şi mai tineri), identificarea acestora se va face pe baza carnetului de legitimare", conform punctului 9, din hotărârea comitetului de urgență.

Astfel, în competițiile de seniori, jucătorii juniori nu vor mai fi obligați să prezinte decât carnetul de legitimare (fără carte de identitate sau pașaport în copie sau original, cum era prevăzut în ROAF, la articolul 49, alin.1, teza finală).

În ședința Biroului Executiv a Asociației Județene de Fotbal Alba, din data de 07.08.2015, s-au hotărât următoarele:

1. Costurile baremurilor de arbitraj și observare în cadrul Cupei României, vor fi suportate în mod egal de către ambele echipe, conform art. 30 alin.13 din R.O.A.F., iar asistența medicală se va asigura de către echipa organizatoare (gazdă);

2. Începând cu faza sferturilor de finală a Cupei României - faza județeană-, baremurile de arbitraj și observare vor fi aceleași cu baremurile de la Liga a IV-a, iar până la faza optimilor de finală -inclusiv-, se va achita baremul aferent ligii din care face parte echipa considerată organizatoare (gazdă);

3. Conform articolului 30 alin. 15 din R.O.A.F. : "Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii lor din campionatul în care participă".

 

Competitii 2024-2025