ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Reglementări Hotărâri Hotărâre BEx 27.02.2024
Hotărâre BEx 27.02.2024 Imprimare Email

Hotărâre

Ședința Biroului Executiv al AJF Alba

Marți - 27 februarie 2024, ora 15:00

Biroul Executiv al AJF Alba din data de  27 februarie 2024, s-a întrunit în mod statutar, conform articolului 41 din Statutul AJF Alba, în prezența majorității membrilor săi, Dăscălescu Valentin Mihai lipsind motivat.

1. Aprobarea Codurilor de Conduită, Anticorupție și de Etică a AJF Alba;

Se aprobă în unanimitate de voturi: Codul de Conduită, Codul Anticorupție și Codul de Etică a AJF Alba, acestea urmând să fie încărcate la rubrica documente pe site-ul ajfalba.ro.

2. Informare Comisia Județeană de Arbitri Alba;

La seminarul de iarnă din data de 25 februarie 2024 au fost prezenți 50 de arbitri și 13 observatori (inclusiv cei divizionari). La retestare se mai estimează un număr de aproximativ 20 arbitri, fiind o scădere cu aproximativ 40% comparativ cu seminarul din august 2023.

Astfel, în urma ședinței cu echipele de seniori din 26 februarie în care reprezentanții echipelor prezente au propus decontarea separată a transportului oficialilor de joc, în cadrul BEx s-a hotărât cu unanimitate de voturi majorarea baremelor de arbitraj și observare cu 20%, urmare a inflației și a noilor măsuri fiscale impuse de guvern începând cu ianuarie 2024, în ceea ce privește activitea PFA-urilor (10% impozit pe venit, 10% CASS, program de facturare, semnătură electronică, șamd). Lista baremelor de arbitraj actualizată se poate vedea AICI.

Menționăm că baremele sunt subvenționate cu aceleași sume conform HG 1447, în baza proiectului depus la CJ Alba.

3. Ședința de lucru reprezentanți liga 4 și 5;

Urmare a numărului scăzut de arbitri și observatori, dar și pentru o cât mai bună organizare a jocurilor, s-a hotărât în unanimitate de voturi ca jocurile de liga 4 să se dispute sâmbătă după masa (cu excepția celor 3 nou promovate, care au solicitat duminică ora 11:00 acasă), iar jocurile de liga 5 să se dispute duminica la ora 11:00 o parte din ele, iar celelalte duminică după masa (cu excepția CS Rapid CFR Teiuș, ACS Recolta Crăciunel, CS Cuprirom Abrud, AFC Kinder Teiuș care vor juca acasă sâmbătă după masa). Au fost prezenți la ședință reprezentanții a 10 cluburi de liga 4, 8 reprezentați de la liga 5 și majoritatea Biroului Executiv din cadrul AJF Alba.

4. Cerere cooptare lot observatori;

Se aprobă cu unanimitate de voturi cererile de cooptare în lotul de observatori a domnilor Popa Sergiu și Gîlea Viorel Alin, începând cu returul sezonului 2023-2024.

5. Ședință de lucru pentru cluburile participante în competițiile de copii și juniori;

Luni 4 martie, ora 16:00 la sediul AJF Alba va avea loc o ședință de lucru cu reprezentații cluburilor participante în competițiile de copii și juniori.

Se va prezenta programul la competițiile de juniori începând cu returul acestui sezon, consecințele în cazul copiilor nelegitimați care participă în competițiile U 10, U 9, interligă și alte aspecte importante.

6. Cupa Satelor; 

S-au înscris la ediția ce va lua startul în weekeend-ul 16/17 martie 2024, următoarele comune: Daia Română, Șugag, Săsciori, Crăciunelu de Jos, Bistra, Ciugud, Valea Lungă, Mihalț, Lunca Mureșului și Sântimbru. Data limită de înscriere: 1 martie 2024.